Lilypie

Pazar, Ekim 21, 2007

yaramazlıklarım...

nelerden bahsetsem acaba.büyüdükçe yaramazlıklar artıyor aksine:(
bayramda anneannesinin yarım tepsi tatlısını yerlere boca ettiğini mi,evde kırdığı bardakları mı anlatsam.
herşeyi oyunlaştırmaya bayılıyor oğluşum.ona dur yapma demek yerine dikkatini başka şeylere yöneltmek gerekiyor.çünkü yapma denilen herşey "dahhma"diyerek tekrar ediliyor ve ne yazık ki yapmaya da devam ediliyor.
artık herşeyi anlatmaya çalışıyor oğluşum,cümleler kuruyor.bazıları "badibudü" olarak anlaşılmasa da genel olarak anlatmaya çalışıyor diyebiliriz.

birde pek düzenliyiz.örneğin;sehpanın altında bir oyuncağı alınacağı zaman sehpa yavaşça çekilir,oyuncak alınır ve tekrar geriye itilerek eski yerine konulur.bu durum beni bile şaşırtıyor.çünkü bu düzen için özel bir çabam yok,doğuştan sanırım:))

bu aralar banyoyu pek sevmiyoruz.iki hafta bakıcı teyzesi banyo yaptırmış.ondan sonra suyu çok seven oğlum banyoyu görünce çığlık atmaya başladı.ama yavaş yavaş tekrar alıştırmaya başladım ve oğlumu benden başka kimsenin yıkamaması kararını aldım.
şu sıralar felaket diş ağrıları çekiyoruz.gece uykularız yok gibi.aslında ege hiçbir zaman akşam 8 sabah 7 uyuyan bir çocuk olmadı.2 yaşını bekliyoruz.herkes uykularının bu yaşta düzene gireceğini söylüyor,inşallah...
ege den dolayı yazmayı sürdüremiyorum.babası içerde ama o annesinin kuyruğu olarak yanından ayrılmıyor.(allah ayırmasın)ama bazen dinlenmek için buna ihtiyacım var be oğlum...
görüşmek üzere...


kuzenim

SILA ve ben...

bayramda anneannem,dedem ve dayımları görmeye gittim.aslında en çok kuzenim SILA'yı görmek istiyordum.nasıl da büyümüş.tamı tamına 2.5 aylık olmuş.kuzenimi böyle sevdim,öptüm öptüm...

bu arada geçmiş bayramınızı da kutluyorum.tüm blog arkadaşlarıma annem ve ben kucak dolusu sevgilerimizi gönderiyoruz.

Pazartesi, Ekim 08, 2007

HEP GÜLÜMSEMEN DİLEĞİYLE...


Bu resmine bayıldım oğlumun.ne güzel de gülümsüyor canım benim.geçenlerde artık oğlumun eskisi gibi fotoğraflarını çekmediğimin farkına vardım. makinayı elime aldım ,başladım çekmeye .oğluşum da annesine bu güzel pozu verdi:))

Salı, Ekim 02, 2007

yine uzattık arayı,yazma işi değil de şu pc ye oturma derdi var ya.babamız geceleri pc yi bize bırakmıyor ,iş temposu başladığından onun pc yi bıraktığı vakit benim uyuma zamanım oluyor.neyse şu düzenli yazanları kıskanıyorum vallla:))
neler mi yapıyoruz? ege ,iş ,ev arasında bir mekik dokumadır sormayın.ege, eve gelince sürekli onunla ilgilenmemi istiyor.ama sadece anne değil ev hanımlığı görevim gereği yemek işiyle de uğraşmak lazım.böyle iki ara bir dere günler geçip gidiyor işte.
ege ,bir ara hastalandı,şimdi de son hız diş çıkarmaya uğraşıyor.daha doğrusu birlikte uğraşıyoruz.gece 3-5 nöbetlerimiz başladı.2 yaşına kadar bu böyle gidecek anlaşılan:((
artık herşeyi anlatıyor oğluşum,-bizim gibi olmasa da:)-bizi taklit etmeye bayılıyor.kötü huylarımız da başladı tabi.sinirlenince vurmak gibi.
"anneciğim vurduğunda üzülüyorum "deyince ise;
"annem menimm" diye bir öpücük konuveriyor yanağıma.
anlatacak çok şey var ama ege ,"anne ",diye sesleniyor.birazdan pc yi gelip kapatabilir.
görüşmek üzere...